mandag den 13. august 2012

Sommerferie

Den er slut efter 3 dejlige uger.

Den første uge var vi i Berlin, det var en rigtig god uge. Vi havde godt vejr mellem 30 og 37 grader, så der blev svedt lidt og drukket en masse vand og selvfølgelig fik vi og en øl ind imellem.

Ikke lige en fotomodel

Vi fik også en sejltur på floden, men det blev meget varmt, for det var lige i solen uden skygge, vi kunne gå nedenunder, men vi vil jo se det hele, så vi måtte smøre os med solcreme, men det kan anbefales med sådan en tur.

Når man er på storbyferie, skal man jo se noget og efter som vi har været i Berlin en hel del gange nu, er der meget vi har set to gange, men det gør ikke noget. Vi havde besluttet, at se noget vi ikke havde set før, så vi valgte Stasi fængslet og det var virkelig en oplevelse. Vi var heldig og få en rundvisning på tysk/dansk af en, der selv havde oplevet, at sidde i fængslet.

Lidt billeder fra fængslet

Det er nu altid en oplevelse og komme til Berlin, der sker noget hele tiden. De bygger og renovere alle steder, men alligevel bibeholder de ting som viser det har været delt i to.
Vi var også på besøg ved monumentet for jøder og se historien under selve stedet hvor det er bygget et museum hvor man følger 6 personer og deres familie, det var en meget rørende fortælling, men ikke noget man ønsker og opleve på sin egen krop. Vi valgte at leje en båndoptager eller hvad det nu hedder, som men kan gå og lytte til, mens man går rundt og ser på billeder.

Monumentet for Jøder

Efter en uge i Berlin vendte vi hjemad igen. Der var en 70års fødselsdag, vi skulle have lave sangen færdig med billeder og sådan og den skulle trykkes og aftales nærmere med naboer, det blev gjort og vi var til en fantastisk fødselsdag.

Så kom dagen hvor vi kørte til Italien, for bette vil gerne ned i varmen og hvem vil ikke gerne det? Når den danske sommer er så utilregnelig. 

Vi kørte til Nogarole Rocca og boede på Corte Castelletto, det ligger ca 20  km syd for Verona. Et dejligt lille hotel og de havde hvad vi søgte - svømning pool og en god morgen mad. Morgenmaden vidste vi ikke noget om før vi ankom til hotellet, men vi var heldige.
Mens vi var her fik vi besøgt både Verona og Venedig, to meget spændende byer, men meget forskellige, men med mange turister begge steder. Igen vil vi gerne se noget historie og det fik vi da også set.
Her får i nogle billeder, så kan i selv bedømme.
Det var en lille - måske stor fortælling om min sommerferie, der har ikke været meget syning, men lidt er det blevet til, men det må i se senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar