lørdag den 9. juli 2011

Lækker Kage

Jeg synes også lige i skal have et billede af den dejlige kage jeg indimellem bager, her er den pyntet og ikke spist. Der var ikke meget tilbage, da jeg kom hjem fra arbejde. Der var lige nok til mine søde veninder og familien.



Frugt tærte 
Bund:                                                         Marengsdej:
125 g smør                                                3 æggehvider
100 g sukker                                             225 g sukker
2 æggeblommer                                         1½ tsk. Vaniliesukker
1 dl mælk                                                  75 g hakket hasselnødder
75 g mel
1½ tsk. Bagepulver 
Fyld:
3 dl piskefløde
3 dl creme fraiche
Dagens frugt eller frugt fra dåse, hakket chokolade.
 Bund:
Smør og sukker røres godt, æggeblommer tilsættes. Melet blandes med bagepulver og røres skiftevis med mælk i dejen. Dejen smøres i en form på 30x40 cm ca. en halv bradepande, formen skal have en lille kant og hjørnerne klemmes sammen. 
Marengsdej:
Hviderne piskes meget stive og sukkeret kommes i lidt efter lidt. Marengsdejen kommes ovenpå den ubagte bund og de hakkede hasselnødder drysses over.
Bages på 2. nederste rille ved 200o i 30 minutter.
 Fyld:
Fløden piskes stiv og blandes med creme fraiche, kommes over den afkølet kage og pyntes med frugt og chokolade.
God fornøjelse.

4 kommentarer:

  1. Det lyder som noget vi skal prøve her i ferien :-)

    SvarSlet
  2. Den kage lyder skøn! Tak for opskriften - den skal bestemt prøves.
    God søndag aften til dig, Gitte!

    SvarSlet
  3. Jeg vil lige høre, hvor mange personer opskriften er beregnet til, da vi skal lave denne lærke kage, til min mors 50 års fødselsdag, hvor vi bliver 16 per. om fredagen, og 13 per. om lørdagen?

    SvarSlet