fredag den 20. september 2013

Vi kører videre.....

Alt har bare være så spændende, så jeg synes lige i skal have noget mere fra vores tur til USA. Ud af Los Angeles kørte vi på en 6 sporet motorvej - vildt. I vores retning var der ikke så mange biler, i den anden side var der kø.


Efter Los Angeles, kørte vi til Palm Springs. Der er meget varmt, men det er en tør varme, så det er ikke modbydeligt, men dejligt. Men vores første stop var ved informations centeret (visitor centeret).


Vi fandt hotellet og gik en tur ned i byen, her så vi Marilyn Monroe i meget stor størrelse. Hun er 26 fod, som svare til næsten 8 meter. Og der var ikke noget at se oppe under kjolen :-)


Byen er fantastisk og vi gør gerne et besøg mere, for vi nåede ikke så meget, da vi kun var der i en overnatning. Vores morgen indtog vi på en meget flot og autentisk diner fra 1950'erne.


Derfra kørte vi mod Kingman, den næste by vi skulle overnatte i.
Inden vi kom til Kingman, var vi gennem en National Park Joshua Tree, hvor i der er store planter, som ligner træer og de kaldes Joshua Tree, derfra navnet på parken.


Der var ligeledes nogle store klipper/bjerge, hvor vand og vejr havde fjernet alt, så de bare stod der helt bare.


Der fra ville vi gerne kører lidt på Route 66, så det gjorde vi (ikke nogen behagelig tur). Inden vi nåede til vejen hvor vi skulle dreje, kom der regn, vi kunne ikke se 50 meter frem, så der var langsom kørsel.


Vejen kom og vi drejede fra, vi havde ikke kørt særlig langt, før vi kom til det første skilt, hvor der stod "Do not drive when overflooded", men her var det ikke så galt, så vi kørte videre. Sådan var det gennem de næste 35 mile (ca. 50 km). Nogen steder værre end andre, det var ikke lige mig. På trækningen kom vi gennem en spøgelsesby - en forladt guldgraverby - hvor der stadig boer mennesker og alt er som det var dengang. Nu går der æsler rundt i byen og hygger sig, nogen stod i tørvejr på verandaen.


Videre op og ned af bjerge på små veje med skarpe sving og over steder hvor der var vand på tværs af vejen. Enkelte steder holdt der biler, som ikke kunne kører over, men vi eller manden tog chancen (vi kørte i en høj bil) - ikke med min gode vilje, men vi skulle jo videre. Og frem det kom vi, men sent på eftermiddagen, hvor vi fik slappet af inden aftensmad og en svømmetur i poolen.

Fra Kingman videre til Grand Canyon, kørte vi igennem Siegelman - en by der ligger på den gamle Route 66. En gammel og meget slidt by, men med mange små steder, som var lavet om til souvenirenes butikker. Der var en gammel barberbutik, hvor ejer stadig gik rundt inde i butikken og grinede lidt af det hele. Hele hans barbershop var fyldt med visitkort han havde fået fra nær og fjern. I byen ligger også en gammel diner hvor mange biker kommer - de har et slogan, som hedder "you kill it - we grill it". Dineren hedder Roadkill cafe og de har motto for at griller alt.

 
 
 
 
Fra Siegelman videre til Williams, også en by, der lever og ånder for Route 66. Der kørte vi forbi en patchwork forretning (manden opdagede den), den var jeg lige inde og kigge lidt på. En rigtig hyggelig lille forretning, med nogle fine ting og sager.
 
 
I Williams fik vi vores medbragte frokost og derefter gik vi en tur gennem byen. Vejret var ikke så godt, men der var tørvejr mens vi gik op og ned ad hovedgaden.
 
 

 
Gamle tankstationer var lavet om til museum, med mange forskellige ting inde i, spændende at kigge på.

 
 
Derefter gik turen videre til Gran Canyon, men det er en helt anden historie. Så den kommer på et andet tidspunkt.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar